Viva! tips

Vaarwel met kunst en kleuren!

Rouw verlichten met kunst en levendige kleuren. Om dit waar te maken sloegen uitvaartcentrum Dubois-Tanier DELA en kunstenaar Totem Tikis de handen in elkaar. 

Waard om te lezen

Omgaan met verlies en verdriet doet iedereen anders. Soms heb je misschien het gevoel niet begrepen te worden, of weet je niet hoe je iemand die een dierbare verloor, kan troosten. Een boek kan dan hulp bieden bij het begrijpen van rouw.

Herinneringen om te bewaren

Iedereen heeft wel kledingstukken waaraan emoties of emotionele waarde aan verbonden zijn. Die trouwjurk die je ooit droeg, kledij van kinderen of kleinkinderen. Maar evengoed iets moois van een dierbaar persoon die niet meer onder ons is. Om deze herinneringen te bewaren, maakt Liesbet er een kunstwerk van.

Leren omgaan met verlies

Samen met uitgever Plantyn lanceert DELA, met de steun van het DELA Fonds, een innovatief lessenpakket om kleuters en kinderen van de lagere school te leren omgaan met de dood. Hiermee komen ze tegemoet aan de vraag van veel ouders en leerkrachten om verlies bespreekbaar te maken op school. 

Troosten met muziek

Afscheid nemen is vaak pijnlijk en zorgt voor moeilijke momenten. Muziek kan ervoor zorgen dat de mooie momenten met wie er niet meer is, terug naar boven komen.