header
Uitgesproken

In UITGESPROKEN nemen we tijd voor een goed gesprek. Over wat mensen voor elkaar kunnen betekenen, over belangrijke gebeurtenissen in het leven of over wat coöperatie DELA voor jou kan betekenen.

Coöperatie DELA: alleen maar voordelen

Iedereen heeft recht op een waardige en betaalbare uitvaart. Deze solidaire gedachte stond aan de basis van de oprichting van de coöperatieve vereniging DELA in 1937. Ze leeft vandaag verder in de coöperatie DELA die alleen maar voordelen biedt. We sommen deze even voor je op.

DELA ontfermde zich echt over ons 

Eind vorig jaar, op 13 december, overleed Ivans moeder, Sonja. “Ze zou bijna 63 jaar worden, maar borstkanker stak daar een stokje voor. Toen ze klant werd, had ze haar wensen al laten noteren. In de laatste weken voor haar dood had mama opnieuw regelmatig contact met DELA. Ik was er ook een keer bij, ze lag toen al in het ziekenhuis, daar overliepen we nog eens haar wensen en bespraken we hoe ze haar uitvaart zag.”

Ook de DELA-uitvaartondernemer nam na het overlijden contact met Ivan. “Verschillende keren zaten we samen om de ceremonie te bespreken, samen met mijn zussen en mijn broer. Het was een heel empathisch en troostend contact waardoor de uitvaart helemaal op maat van mama verliep. Ook voor de afwikkeling van de nalatenschap en om mijn weg in de administratie te vinden, kreeg ik hulp van DELA.”

Ook na de uitvaart

Ook na de uitvaart bleef de betrokkenheid groot. “Na de uitvaart hoorde ik DELA nog verschillende keren. Zo kreeg ik een aantal boekentips waar ik veel aan had, deze boeken bieden mij vandaag steun bij het verwerken van het verlies van mijn mama en om terug levenslust te vinden.”

Ivan ervaart het contact dat hij met DELA had als bijzonder. “Ze steunden mij veel, voor en tijdens de uitvaart maar zeker ook nadien nog. Ze ontfermden zich echt over ons. Ik vind dat wel bewonderenswaardig, ik ben er echt dankbaar voor.”

Samen nog beter worden

  • Je hebt inspraak in wát we doen en de manier waarop we dat doen. Daardoor bepaal jij mee de koers van DELA België. Je kan in het Online Ledenpanel je stem laten horen om de DELA-dienstverlening te verbeteren.
  • Je helpt DELA zo haar doel te bereiken: voor iedereen een waardig en betaalbaar afscheid mogelijk maken. Dankzij jou is DELA daarvoor niet afhankelijk van externe aandeelhouders bij wie vaak enkel de winstcijfers primeren.

Word lid van ons ledenpanel

“Onze coöperatieve werking biedt alleen maar voordelen.”

Hulp en advies

  • Je krijgt van onze ledenconsulent een antwoord op al je vragen. Geen zorgen meer, zo is alles goed geregeld voor nu en later.

Ontdek hier wat onze ledenconsulenten voor u kunnen betekenen

  • Je krijgt van onze experten hulp en advies bij al je vragen over je nalatenschap.

Vraag gratis advies over nalatenschap

  • Breng je nalatenschap in kaart met onze successiesimulator. Deze geeft je onder meer antwoorden op vragen als: wie zijn allemaal erfgenamen? Hoe gebeurt de wettelijke erfenisverdeling als er geen testament is? Wat zijn de tarieven van successierechten?

Ontdek onze successiesimulator

Extra voordelen

  • Nabestaanden krijgen korting op de uitvaartfactuur van het overleden lid. Als klant krijgt u ook een korting op de uitvaart van uw niet-verzekerde familieleden.

Lees hier op welke kortingen u mag rekenen

  • De aangifte van een nalatenschap is complex. Als lid geniet je van een voordeel van -15% op de uitgebreide dienstverlening van onze partner Advies Nalatenschap.

Bekijk hier de website van onze partner Advies Nalatenschap

Service en inspiratie

  • Je krijgt twee keer per jaar dit gratis digitale ledenmagazine Viva! om je te inspireren.
  • Je kan bij de Geschillencommissie terecht als je uitzonderlijk niet tevreden bent met de afhandeling van een klacht.

Lees meer over de geschillencommissie

Nog meer weten over de coöperatie DELA en al haar voordelen? Kijk dan zeker hier nog even.