header
Voorwoord

Beleef de zomer van uw leven

Graag heet ik u welkom bij coöperatie DELA, en in het bijzonder bij Viva!, ons Belgische ledenmagazine.

‘Viva!’ staat voor ‘leven’. En geen leven zonder afscheid. En van dat laatste durven we wel eens wegkijken. Ik ook, dat geef ik toe. Hierdoor blijft wie afscheid moet nemen soms eenzaam achter, terwijl het leven rondom je verder gaat. Daarom wil DELA zijn leden op deze momenten ondersteuning bieden met raad en daad. En dat in alle bescheidenheid. Met kleine woorden of warme steun. Zodat een persoonlijk afscheid mogelijk wordt zonder grote zorgen voor wie achterblijft. Zodat zij de draad van het leven weer kunnen oppakken, en troost putten uit mooie herinneringen. Een mooi afscheid gaat dus ook over het leven en verder leven.

Viva! wil daarom tijdens het leven inspireren en informeren en herinneringen ophalen aan wie er niet meer is. 

In de zomer zijn we daarvoor misschien wel op ons best. Het zonnetje stemt iedereen vrolijk, de terrasjes lopen vol, de verdiende vakantie lonkt. Zomertijd is vooral ook: familietijd. Want in de warmste maanden van het jaar ontstaan de warmste herinneringen voor later. 

“In de warmste maanden van het jaar ontstaan de warmste herinneringen voor later.”

De mooiste taferelen…

Als het zomert, trekken we massaal naar onze Belgische kust. Voor mij als Bruggeling amper een kwartiertje rijden. Het strand is het toneel van de mooiste taferelen. Dolle vliegers zigzaggen hoog tussen de meeuwen. Sterke armen zwieren joelende kindjes over de hoge golven. 

Mama’s spannen zich tot het uiterste in om de draden van een vlieger te ontrafelen. Papa's halen hun beste knutselkunsten boven om met crêpepapier de mooiste strandbloemen te maken. Gezinnen die, elk op hun manier, elkaar de beste zomer van het leven schenken.

… gebeuren met de grootste toewijding

Net zoals zij die dit voor ons deden, onze ouders, familie en vrienden die er vandaag soms niet meer zijn. Want toewijding, dat geef je elkaar door. In de vroege ochtend, zeldzame schelpen zoekend. Op blote voeten en knieën samen op schattenjacht. 

Voor mij persoonlijk staat de zomer voor even ontspanning nemen. Door het jaar is het best hectisch om alles te combineren. Dus hoop ik op wat me-time en veel tijd om samen met mijn familie stil te staan bij al het moois rondom ons.

Het zonnetje geeft onze waardevolle familietradities extra glans. Al die kleine en grote pleziertjes die we elkaar doorgeven, van vader op zoon en moeder op dochter. Daarin komen ook telkens weer onze eigen vroege herinneringen tot leven. Samen met de mensen aan wie we al dit moois te danken hebben. Zo blijven ze voor altijd bestaan.

Ik wens u dan ook allemaal een zomer vol herinneringen. Beleef met al wie u graag ziet, de zomer van uw leven.

Geert Deschoolmeester

CEO DELA